Man finds Jennifer Lawrence’s phone in the back of a cab.

Schrijver Alex Mann was na een avondje uit van plan om naar huis te lopen, maar door het ongure weer in New York koos hij er toch last minute voor om met de taxi te gaan. Hij stapte in om daarna te ontdekken dat hij op iets hards landde, namelijk een iPhone. Hij drukt de telefoon aan, die vergrendeld is en op de achtergrond staat een foto van een bassethond. De vingerafdrukfunctie werkt niet, dus probeert Alex de cijfercode in te voeren. De voor de hand liggende codes zoals 1-2-3-4, 9-8-7-6 (en zelfs 6-9-6-9) werken niet. Dan tikt hij 1-9-9-9 in (do we spy a Prince fan?). Wonder boven wonder is dit de juiste code.

De apps op het hoofdscherm wijzen op een ongeorganiseerde boel van ongelezen e-mails, gemiste gesprekken en ongeopende berichten. Omdat de batterij bijna leeg is, gaat Alex snel naar de filmrol om er zo achter te kunnen komen aan wie de telefoon toebehoort.

De selfies die hij daar vindt doen hem denken aan Jennifer Lawrence. Na wat meer foto’s gezien te hebben weet hij het zeker: dit ís Jennifer Lawrence. Ook haar moeder en hond komen voor op de kiekjes, evenals een aantal internet memes over Jennifer.

Hij gaat naar de berichten. De meest recente is van “Sara K”, 15 minuten geleden. Sara stuurde een adres (met de vermelding “Gebouw met waterspuwer, maar niet de enge soort.”, waarop Jennifer reageerde met “Onderweg en bang.”)

Slim als Alex is, geeft hij het adres door aan de taxibestuurder. Hij stuurt Sara een bericht dat hij de iPhone gevonden heeft met de vraag hoe hij het terug kan geven. (Héél vriendelijk.) Vrijwel meteen ontvangt Alex een berichtje terug en ze spreken af bij een pizzatent in de buurt. Wanneer hij daar aankomt is er nog niemand, 10 minuten later is er nog steeds geen Jennifer of Sara te bekennen. Dan valt de telefoon uit, wat Alex extra nerveus maakt.

Wanneer hij in de rij gaat staan voor een pizza merkt hij een meisje en jongen op die buiten oogcontact met hem maken. “Zijn jullie hier voor de telefoon?” vraagt Alex. Het meisje lijkt Sara te zijn en hij overhandigt haar de iPhone. Hij maakt aanstalten om weg te gaan maar Sara onderbreekt hem en zegt “ze is blij dat je ‘m hebt gevonden, ik had haar bijna mijn oude telefoon gegeven. Ze zei dat als je geen big monster weirdo bent je wel even hoi kan komen zeggen.” Alex volgt het duo naar een gebouw aan de overkant.

Jennifer staat binnen met een game controller in haar hand en het appartement ruikt naar gebakken chocoladekoekjes. Sara zegt dat ze haar telefoon hebben gevonden, Jennifer bedankt Alex in eerste instantie koeltjes, maar vliegt hem dan om de hals: “Phone saver!”

LEES DIT!!

Love,

Karin.

Instagram me: KaartjeT
Twitter me: KaartjeT

Leave a comment