Onvergetelijke zomer: Kopenhagen

Hallo iedereen!

In mijn voorgaande blogposts kon je lezen over de avonturen van mij en mijn twee beste vriendinnen in Praag en Berlijn. In deze post ga ik het hebben over onze laatste stad: Kopenhagen.

Na onze geweldige verblijf in Berlijn zijn we met het vliegtuig naar Kopenhagen gevlogen. We dachten dat onze vlucht ongeveer een uur zou duren, maar het was slechts een vlucht van 30 min.
Eenmaal aangekomen in Kopenhagen hebben we snel een buskaartje gehaald richting ons appartement. Mijn eerste indruk van Kopenhagen was dat het echt een heel schoon en geordend land was. Alles zag er netjes uit en de mensen waren vriendelijk en konden allen heel goed Engels! Dat in tegenstelling tot de Tsjechen.
Eenmaal aangekomen bij het appartement zagen we dat dat ook erg schoon was en alles was van de IKEA ( Mooie Billy-kast ) Ver zoeken naar een supermarkt was niet nodig, want er zat gewoon eentje onder ons. Super handig natuurlijk. Als iemand van ons wat nodig had, gingen we dat even snel halen.
Het appartement was dit keer een stuk groter dan die van Berlijn. Het interieur oogde ook veel frisser en veel moderner dan die van Berlijn. Maar geen van allen kon aan het appartement van Praag tippen!

Alles in Kopenhagen is duur! In het supermarkt vonden we niet een dingetje wat een beetje voordelig was. Zelfs de lokale producten waren 2 keer zo duur als in Nederland. We hebben geprobeerd zo voordelig mogelijk boodschappen te doen in Kopenhagen. Dus “echt” Deens hebben we niet kunnen eten met ons budget.

We hebben fietsen gehuurd tijdens ons verblijf in Kopenhagen. Het scheelt niet heel veel met een voordeelkaart voor de OV, maar toch hebben we voor de fietsen gekozen. Fietsen is immers zo gezond en goed voor het milieu. En als je toch een beetje Deens wil doen, ga je fietsen.
Hieronder vertel ik met behulp van foto’s wat we iedere dag hebben gedaan.

Dag 1

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Prachtige rivier de Soren

 

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Nyhavn

 

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

The Little Mermaid

The Little Mermaid viel een beetje tegen. Ik had haar veel groter verwacht, maar de naam zegt het al: “the LITTLE mermaid”.

Dag 2

Mälmo 2013

Mälmo 2013

Mälmo

We gingen nog een dagje naar Mälmo, Zweden. Geweldige

Mälmo 2013

Mälmo 2013

Mälmo Stadshuis

Dag 3

Op dag 3 gingen we naar de paleizen. Amalienborg en Rosenborg. Amalienborg is het verblijf van the Royal Family. Wat was dat mooi zeg! We gingen ook naar het museum van Amalienborg. Helaas mochten we daar geen foto’s maken, dus heb ook geen foto van Amalienborg.

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Rosenborg

Daarna gingen we naar Rosenborg. Rosenborg is een oud kasteel met juwelen van het koninghuis en oude schilderijen en beelden.

Dag 4

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Tivoli

Op dag 4 gingen we naar Tivoli. Het pretpark lag midden in het centrum van Kopenhagen. We gingen op een doordeweekse dag en ook toen was het druk. Het heeft een hele fijne sfeer en alles was heel idyllisch en zag er Deens uit. Het is de Efteling van Denemarken. Tivoli was erg gezellig en leuk! We zijn een hele dag daar gebleven en zijn in allerlei soorten attracties geweest. Aanraders zijn: The Dragon, The Demon, The Monsoon en The Star Flyer.

Kopenhagen 2013

Kopenhagen 2013

Tivoli

Tips voor Kopenhagen:

  • Heb veel geld om uit te geven
  • Even lekker aan het water bij Nyhavn. Zeker een aanrader in de drukke stad.
  • Winkelen in Stroget is altijd een feest. Wel oppassen dat de prijs hoger ligt dan in Nederland.
  • Ga eens langs bij Joe & the Juice voor lekker gezonde sapjes ( en mannen 😉 )
  • Dagje Mälmo is ook altijd leuk. Al moet ik zeggen dat je niet echt een beeld van Zweden krijgt. Het is wel een stuk goedkoper dan Kopenhagen.
  • Huur fietsen. Wij hadden voor 5 dagen fietsen gehuurd. €43,-

</n

Al met al was Kopenhagen een hele toffe stad. Het is een hippe stad en ontzettend milieuvriendelijk! Als je veel geld hebt om uit te geven, is dit een fantastische stad om te blijven. Toch is er veel minder te zien dan de wereldstad Berlijn.
Maar dat maakt het niet minder leuk!

Hopelijk heb ik jullie nieuwsgierig gemaakt naar Kopenhagen!

Liefs, Karin

Stalk me op Instagram: kaartjet
Twitter me: kaartjet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s